26 Haziran 2010 Cumartesi

çiş mevzuu..

çok şükür beze artık veda ettik.babamızın bez alacak parası yoook,bez yerine babası kızlarına süt ve çıkolata alacak :))) kızlarım artık akıllarına geldikçe bunu söylüyolar.anneleri öyle dedi çünkü.çok şükür artık bezi tamamen attık.çok korkuyodum aslında ikisini birden nasıl alıştıracağım diye,üzerimde büyük bi yüktü, ama korktuğum kadar zor olmadı.ilk 3 gün altlarına sürekli yaptılar, çiş ve kaka 4.gün söylemeye başladılar.ara sıra ufak tefek kazalarımız oluyo ama, o kadarda olsun diyorum.ilk günden itibaren ne öğlen uykusunda, nede gece uykusunda bağlamadım.bazen yaptılar, bazen kuru kalktılar ama çok şükür bez olayını böylece çözmüş olduk.

sıra geldi biberon olayına.kızlar sabah uyanır uyanmaz,gece de yatarken illaki süt içerler.bugüne kadarda biberonla içtiler.artık 2,5 yaşındalar, bıraktırmak istiyorum.çene ve diş sağlığı için.ama onu nasıl yapıcam bilmiyorum.ezgi kesinlikle bardaktan süt içmiyo, ela azda olsa içiyo.biberonla vermessem sanki sütten vazgeçecek gibi geliyo.süt te onlar için çok önemli,nası olucak bakalım ,inşallah bu sorunuda kolayca atlatırız.

6 yorum:

ayşegül dedi ki...

ne tatlı bu fıstıklar yaa maaşallah.
inş.darısı bize çiş mevzuunda biz başlamadık daha.
gecede bağlamıyomusun,nedense gece bi süre daha bağlarım gibime geliyor.
benim kızımda sabah ve yatarken süt içiyor biberonda.toplamda 5-10 dakika sürüyor biberonla emmeleri,damak yapısını bozacağını düşünmüyorum belki sürekli emzik emenler için geçerli olabilir.
öptüm fıstıkları,sevgiler...

ela ve ezgi'nin annesi dedi ki...

ayşegül'cüm darısı başınıza inşallah en kısa zamanda. aslında bana önerilenler ve okuduklarım hep önce gündüz alıştırmak sonra geceye geçmek yönünde idi.ama ben bi cesarettir tutturdum ve bağlamadım hiç.ama iyide oldu bence.hem gece,hem gündüz çıkıverdi aradan.

biberon olayına gelince,ben dişçimize sordum bu konuyu.çok fazla zararı olmaz ama,bardaktan içmeleri daha iyi kanısında.bakalım onu nasıl halledicez.

öpüyoruz sizi sevgiler..

Feride dedi ki...

çok sevindim sizin adınıza kolay atlatmışa benziyosunuz .. darısı başımıza ..

ela ve ezgi'nin annesi dedi ki...

feride,hoş geldiniz bloğumuza.evet çok şükür kolay atlattık. en kısa zamanda çok kolay tarafından darısı başınıza :))

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Asiye'cim hadi gozunuz aydin:) Beze tamamen bye demissiniz. Valla benimkiler gece ve oglen uykusundaki bezlerini biraksalar bu kadar sevinirdim. Hadi bakalim paraciklar kumbaraya:))
Opuyoruz sizi...

ela ve ezgi'nin annesi dedi ki...

sağolasın seyhancım.darısı en kolay tarafından başınıza inşallah.vakti zamanı gelince öğrenecekler.acele etmemek lazım.

öpüyorum canım seni ve kuzucukları.